Wil je een meer te weten komen over zwangerschapsperiode en over geboorteprocessen?
Hoe een embryo zich vormt en welke invloed de geboorte heeft op het ontwikkelen van basisvertrouwen? Dan is deze cursus zeer geschikt voor jou.

Inhoud van de cursus:
Er wordt in deze cursus diep ingegaan over vele gedragsuitingen welke voortvloeien uit de periode van prenatale hechting en overlevingsstrategieën. Zo komen er bijvoorbeeld ook antwoorden op paniek-, angst en woede aanvallen, lichamelijke uitingen. Of waardoor er een grote angst is voor tunnels, achtbanen en meer. Deze kennis is in de praktijk direct toe te passen binnen gezondheidszorg, jeugdzorg, geboortezorg, onderwijs, gezin, binnen werksituaties en organisaties. Iedere deelnemer komt d.m.v het paard als spiegel, in aanraking met zijn of haar eigen Basisvertrouwen. Het CREF-Model (levensbehoeften) is een belangrijke leidraad in deze cursus.

Lesprogramma:

Lesdag 1
– Theorie over de zeven kritische prenatale en postnatale hechtingsmomenten.
– Post Traumatisch Stress Syndroom, het brein en lichaamsuitingen
– Wat gebeurt er in het babybrein en lichaamsgeheugen? Welke gevolgen van trauma ervaringen op prenataal of postnataal niveau zijn er op latere leeftijd zichtbaar in het basisvertrouwen.

Lesdag 2
– Theorie en praktijk Basisvertrouwen/Geen Bodem Syndroom.
– Het CREF-Model als de weerspiegeling van het basisvertrouwen; inzichten over psychische of psychiatrische problematiek. Je eigen Basisvertrouwen in beeld met het paard als acteur in het kader van voorkomen van (tegen-) overdracht.

Voor wie: 
gezondheidszorg, geboortezorg, onderwijs, bedrijfsleven, ouders.
Verplichte literatuur: Levensbelang, Baukje van Leeuwen.
Certificaat: ja, mits alle opdrachten en 100% aanwezigheidsplicht zijn behaald.
Aantal deelnemers: min. 6 pers. tot max. 12 personen.
Kosten: 345,- per persoon incl. luxe lunch vrij gesteld van BTW (CRKBO).
Accreditatie: NOBCO 3 PE punten, NBVH.
Locaties: zie www.ikev.nl  (11 maart OPEN AVOND- Overberg).