In 2019 verder werken aan je persoonlijke en/of professionele ontwikkeling? 
Start dan met één van onze 8-daagse opleidingen familieopstellingen of organisatieopstellingen.

Basisopleiding familieopstellingen: start 11 januari (48 PE-punten NOBCO)
In deze opleiding leer je wat systemisch werken is en wat familieopstellingen zijn.

Centraal hierbij staan de theorie van de familieopstellingen en jij samen met de praktijk van jouw eigen systeem van herkomst. Korte stukken theorie wisselen zich af met veel oefeningen en opdrachten in de vorm van opstellingen. Daarbij werken we met modules.
Deze opleiding is hét fundament voor de vervolgopleidingen familieopstellingen en organisatieopstellingen. Je leert de theorie en je systeem van herkomst door en door kennen.

Vervolgopleiding familieopstellingen: start 1 februari (48 PE-punten NOBCO)
In deze opleiding leer je hoe je het familieopstellingen toepast bij persoonlijke vragen. Tegelijk is het een verdieping van je systemische persoonlijke ontwikkeling en je persoonlijk leiderschap.
Je gaat steeds meer systemisch kijken, denken en vragen van cliënten zelf vertalen naar opstellingen. De opstellingen leer je neer te zetten mede aan de hand van verschillende modules.
Ook is er uitgebreid aandacht aan het 1:1 systemisch coachen. Hierbij maken we gebruik van voorwerpen en vloerankers.


Opleiding organisatieopstellingen: start 29 maart (48 PE-punten NOBCO)
In deze opleiding leer je het systemisch werken toe te passen in organisaties. Qua instrument (de opstelling) en basisprincipes verschillen organisatieopstellingen bijna niet van familieopstellingen. Het toepassingsgebied is zeker anders.

Na een basisopleiding familieopstellingen, waarin de theorie en je eigen systemische, persoonlijke ontwikkeling voorop stond, leer je zelf opstellingen begeleiden, systeemdynamieken in organisaties herkennen, systemisch kijken en denken en systemische interventies uitvoeren. Je gaat gaandeweg vragen van cliënten vertalen naar opstellingen en deze begeleiden.
Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging? Vraag naar de mogelijkheden van PE-punten.

NB De opleidingen zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Meer weten? Kijk nu op latitudeopleidingen.nl