Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een geweldige methodiek voor jezelf en je cliënten om emoties los te laten en in je kracht te komen.

IEMT werkt rechtstreeks met het gevoelssysteem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden wordt m.b.v. vier vragen teruggegaan naar de eerste keer met dit gevoel. Dit is het moment dat de cliënt geleerd heeft zich zo te voelen of te zijn (de imprint). Door op dit moment op een specifieke manier oogbewegingen toe te passen, kunnen vervelende herinneringen en gevoelens worden losgelaten.

Deze methodiek wordt ingezet voor stressreductie, preventie burn-out, behandeling van angst en depressie, posttraumatische stress, het updaten van identiteit en persoonlijke groei. De toepassingsmogelijkheden breiden zich steeds verder uit.

Zo’n ervaring met IEMT is soms niet te geloven. Uitgangspunt is dat veel gevoelens waar je in het heden last van hebt, worden veroorzaakt door ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen zijn op een of andere manier nog actief in ons brein. Vaak zijn we ons hier niet van bewust. Het is zo dat iets wat we in het heden zien, horen, voelen, ruiken of proeven, het oude gevoel oproept.

En niet alleen het oude gevoel, ook de capaciteiten van die leeftijd. Door de oogbewegingen op de bronervaring toe te passen, help je het brein met loslaten van alle soortgelijke ervaringen. Je kunt dus weer een frisse start maken, en wel met de capaciteiten van een volwassene!

Meer weten over de 4 daagse gecertificeerde IEMT opleiding?
Ga naar www.heartsystems.nl