Op de Rotonde van de Levenskunst

Het thema van deze driedaagse in de Abdij van Postel (Mol, België) luidt ‘Op de Rotonde van de Levenskunst ‘. Met een groep van 8 tot 12 mensen gaan we op zoek naar handvatten om gelukkig te leven zoals veel mensen verlangen. Nog enkele plaatsen beschikbaar. Bekijk hier direct alle informatie of lees verder.

We hopen je te mogen begroeten,
Karin Segers en Jan Daem, Metgezel in Zingeving

de Rotonde van de Levenskunst
Vrijdag 28 april 2023 vanaf 09.15 uur t/m zondag 30 april 2023 tot 16.30 uur zijn wij te gast in de abdij van Postel, aan de grens tussen België en Nederland. Met het thema ‘Op de rotonde van de levenskunst’ bieden we aspecten aan van de levenskunst.

Geluk
Geluk betekent: in harmonie met jezelf zijn, dankbaar voor je leven zijn. Geluk beleven heeft te maken met een innerlijke houding en een houding van verzoening met jezelf. Deze houdingen kun je leren, je kunt je erin oefenen.

Aanvaarden
Dat vraagt wel dat je alle illusies opgeeft die je over jezelf heb gemaakt…. We moeten leren aanvaarden wie wij zijn en hoe het leven is. Aanvaarden van datgene wat wij op onze weg steeds opnieuw tegenkomen en dat ons zelfbeeld en ons Godsbeeld in de war brengt.

Wat gaan we doen?
Met een groep van 8 tot 12 mensen gaan we op zoek naar handvatten om gelukkig te leven zoals veel mensen verlangen. Er zullen basisvragen aan de orde komen als: Uit welke bron leef ik? – Hoe leef ik? – Waartoe leef ik? Door het inbrengen van inzichten en via (inter)actieve ervaringsgerichte uitwisseling met elkaar willen we raken aan het verborgen deel en de verlangens van de mens.

Verstilling
Verstilling en vertraging zijn hierbij belangrijke factoren om te komen tot dat wat wezenlijk is, tot de Bron van ons bestaan. Tijdens ons driedaags verblijf in de abdij zullen we ook gedeeltelijk participeren aan het getijdengebed van de paters.

Bekijk hier alle informatie

Lees de ervaringen van eerdere deelnemers in het archief Abdij- en bezinningsdagen.

Voor wie? De bezinningsdagen zijn er voor alle volwassenen. Weet dat je echt welkom bent. Jij die gelooft of niet gelooft, jij die vragen stelt, jij alleenstaand, getrouwd of gescheiden, jij hetero of homo, jij jong of oud. Je bent welkom!
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.
Wanneer: vrijdag 28 april 2023 09.15 uur t/m zondag 30 april  2023  max. 17.00 uur
Waar: Abdij Postel / Abdijlaan, 2400 Mol, België
Uiterste inschrijvingsdatum: vóór maandag 3 april 2023
Vervoer: Eigen vervoer.