De maan is een fascinerend hemellichaam, koningin van de nacht, haar snel wisselende fasen zijn prachtig om te volgen. De maan geeft samen met de zon een natuurlijk ritme aan dat al vele eeuwen, ook door vroegere volken, gevolgd werd. Het samenspel van maan en zon heeft invloed op alle levende wezens op aarde en ook op de aarde zelf. Door het volgen van het natuurlijke rimte van de maan ontdekte men bepaalde patronen. Met name bij het bewerken van het land volgde men de maan met haar maanfasen, maar ook bij allerlei andere activiteiten ontdekte men een bepaalde samenhang met de maan. In de maankalender en in de maanagenda staat de invloed van de maan per dag en wat je kunt doen met bijvoorbeeld voeding, gezondheid, tuinieren en huishouden.

In de maankalender van Uitgeverij Hajefa lees je hoe je in 2020 van dag tot dag kunt leven in harmonie met de maan. Volg dagelijks de cyclus van de maan en lees welke activiteiten die dag gunstig of juist minder gunstig zijn. Wanneer het bijvoorbeeld een goed moment is om de administratie te doen, naar de kapper te gaan, te ontspannen, en nog veel meer.
ISBN: 9789463318143
Meer informatie >>

De maankalender 2020 is geschreven door astrologe Esther van Heerebeek van Het 12e Huis. Zij heeft een praktijk in het Noord-Brabantse Liempde en is onder andere de auteur van het boek Astrologie voor Beginners. Meer informatie over Esther en Het 12e Huis vind je hier >>

In de maanagenda 2020 van Uitgeverij Hajefa staan, naast de gebruikelijke informatie over de maan, twee artikelen over maanrituelen. Rituelen gebaseerd op de maanfasen is van alle tijden en culturen. Lees over de maanrituelen vanuit de Oude Religie en Keltische gebruiken, de 13 volle manen en bijbehorende rituelen en hoe je die in de huidige tijd toe kan passen.

ISBN: 9789463318143
Meer informatie >>