Verbinding is het moment dat je je wezenlijk verstaan voelt door je partner en ervaart dat de ander echt heeft geluisterd. Dit kan ook op momenten van pijnlijke realiteit of momenten dat er sprake is van een verschil in opvatting of beleving.
In relaties is Verbindende Communicatie een verrijking. Hoe creëer je samen een relatie waarin je je beide veilig ervaart, Hoe creëer je een sfeer van openheid en betrokkenheid? Hoe ga je betekenisvol om met verschillen in opvattingen?

Geweldloze Communicatie of Verbindende Communicatie kan hiertoe een sleutel zijn, omdat het concrete handvatten biedt om elkaar te verstaan. Het is een manier van denken en taal gebruiken zonder schuld en verwijten en waar we onze aandacht richten op wat werkelijk belangrijk is voor ons en van daaruit, in afstemming met de ander, onze acties vorm te geven. Het leert je hoe je (onbewuste) reacties zoals strijd, vechten of terugtrekken (van jezelf of de ander) om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van samenzijn waarbij je recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokkenen en dus oog hebt voor wat jijzelf en de ander(en) nodig hebben.
Wil je meer weten en leren over verbindende communicatie kijk dan op de website van Taaldiewerkt.nu of schrijf je in voor een tweedaagse basistraining.

Tweedaagse basistraining
21 & 22 maart: Zwolle
11 & 12 april: Arnhem
20 en 21 juni: Amersfoort